Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κομάντος εν δράσει!! Η Β΄ΜΚ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ...

Νυχτερινή πορεία 42 χιλιομέτρων στο Βέρμιο από την Β΄ ΜΚΔ!
Το ότι η Β΄Μοίρα Καταδρομών αποτελεί την αιχμή του δόρατος της  1ης ΜΠ  είναι γνωστό στους αξιωματικούς της και ειδικά στο Μέραρχο Υπγο κ. Βερίγο, ο οποίος υπήρξε πρόσφατα ως Ταξίαρχος και διοικητής της 1ης ΤΑΞ/ ΚΑΔ-ΑΛ, στην οποία υπάγεται οργανικά η Β΄ΜΚΔ. Χθες το βράδυ πραγματοποίησε την  ετήσια νυχτερινή πορεία 42 χιλιομέτρων στον ορεινό όγκο του Βερμίου.

Κατάκοπους αλλά πάντοτε ακμαίους συναντήσαμε χθες το πρωί τους κομάντος ( πολλοί εκ των οποίων που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των Καταδρομών την έχουν κάνει αγόγγυστα  πάμπολλες φορές!!) στην τελική φάση της πορείας, με πλήρη φόρτο μάχης, ενώ μας συγκίνησε το γεγονός ότι στην πορεία έλαβε μέρος και μια γυναίκα καταδρομέας!

Η πορεία με επικεφαλής τον διοικητή της Β΄ΜΚΔ Ανχη κ. Συρμόπουλο, κατέληξε στις 9 το πρωί και μετά από μια 13ωρη κοπιαστική διαδρομή, με ανάβαση στα 1900 μέτρα υψόμετρο, στο στρατόπεδο, όπου και προσφέρθηκε  ο καθιερωμένος πατσάς!! Να είναι γεροί όλοι τους και να συνεχίσουν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος της προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: